Kennedytoren

Lichtjesroute-2009

 

Met dank aan:

Webruimte beschikbaar gesteld door: www.peregrines.nl

2009

 

 

4 grijstinten

30 * 44 meter

50 frames/sec

5000 meter kabel

384 pixels, 4608 LEDs

400 Watt maximaal, 125 Watt gemiddeld

 

Na het succes van 2008 besluit Logica dat ook in 2009 de Kennedytoren tijdens de jaarlijkse lichtjesroute weer in het licht moet komen te staan. De medebewoners van de toren worden benaderd om aan het project deel te nemen. Zowel het Nederlandsch Octrooibureau als de Gemeente Eindhoven hebben hier wel oren naar.

 

Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om het display te verdubbelen van 6 naar 12 verdiepingen. Niet alleen deze uitbreiding komt tot stand ook wordt besloten om, naast wit licht, grijstinten toe te voegen. De organisatie en realisatie van dit project ligt in handen van medewerkers van Logica.

 

Van de gemeente komt het voorstel om Hugo Vrijdag, artistiek kunstenaar van Atelier Vrijdag, bij het project te betrekken. Naar later blijkt een geweldige zet.

 

Hugo stelt voor om, niet alleen het motto van de lichtjesroute te gebruiken, maar vooral ook aandacht te besteden aan de opening van het WK-bid office wat op 21 september 2009 plaats zal vinden. Bovendien zullen er op die dag ook op andere plaatsen in Eindhoven lichtkunstwerken speciaal hiervoor te zien zijn.

 

Op de Kennedytoren worden voetbalscenes getoond, afgewisseld met tekst uit een gedicht van stadsdichter Arnoud Rigter en gezichten die de tekst van het gedicht voorlezen.

 

Dit alles moet gerealiseerd zijn voor 18 september, de dag dat de lichtjesroute van start gaat.

 

Bovenstaand filmpje toont de beelden die in de periode van 18 september  t/m 11 oktober 2009 dagelijks van 19.00 tot 23.00 uur te zien zijn. Het filmpje is leuk, maar nog indrukwekkender is het om het lichtkunstwerk live te gaan aanschouwen.

 

 

 

Hugo Vrijdag aan het woord over 21 september:

Op de Kennedytoren zien we een voetballer. Deze voetballer schiet de bal naar een ander gebouw in de stad namelijk de stadhuistoren. Daar is een tweede voetballer die middels laserlicht geprojecteerd wordt.

 

De Betekenaar op het stadhuisplein

 

Deze voetballer speelt de bal vervolgens naar een jong getalenteerde voetballer die op het stadhuis wordt geprojecteerd. Op deze manier suggereren we dat de gebouwen in Eindhoven met elkaar spelen. Een spel van de huidige helden samen met de talenten van de toekomst. De beelden van de voetballers worden onderbroken door portretten. De pratende hoofden lezen fragmenten voor. Het is een gedicht van Arnoud Rigter, stadsdichter van Eindhoven, over kunstlicht in de openbare ruimte.

 

http://fotos.peregrines.nl/#30

 

Het Eindhovens Dagblad schrijft dit artikel hierover.